NEDİR BU LGS?

Uzaktan bağlantı yoluyla Online olarak, 8. Sınıf Öğrencilerine Yönelik LGS Bilgilendirme Semineri Yapıldı

Erbaa Halk Eğitim Merkezi Rehberlik Öğretmeni Oğuzhan ŞAHİN tarafından, 8. sınıf öğrencilerimize sınav kaygısı, ders çalışma metodları ve  LGS'ye hazırlıkta dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirme semineri yapıldı.

16.03.2021 149

Seminerde, sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin ve özellikle velilerin zaman zaman yaşadıkları stresin çocuklara olumsuz bir şekilde geri dönebilmesi noktasında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Rehber Öğretmen Oğuzhan ŞAHİN, sınav kaygısının nasıl ortaya çıktığı, belirtileri ve etkileyen ebeveyn tutumları üzerinde durdu. Sınav kaygısı basit bir ifadeyle;

• Sınava gerçeğinden farklı anlamlar yükleme,
  • Mükemmeliyetçi yaklaşımlar, olumsuz düşünceler,
  • Aile ve çevrenin beklentilerinin yüksek olması,
  • Gelecek kaygıları gibi sebeplerden ortaya çıkmaktadır

Buna ek olarak; zaman planlama noktasında çocuğun akademik başarısı için sosyal- kültürel gelişimini tamamen dışarda tutmaları da çocuğun yaşadığı stres düzeyinin artmasına neden olduğu belirtildi.

Pandemi döneminden dolayı online olarak gerçekleştirilen seminerin öğrencilerimize faydalı olmasını umuyoruz.

Destek verip bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşan Oğuzhan ŞAHİN'e teşekkür ederiz.

16-03-202116-03-202116-03-2021