DÖNEM SONU İŞLEMLER

DÖNEM SONU İŞLEMLER

06.01.2019 285

TAŞOVA EMİNE BURSALI İMAM HATİP ORTAOKULU 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

Öğretmenlerin 1. Dönem Sonu Yapması Gereken İş ve İşlemler

 

1)SINAV NOTLARININ GİRİLMESİ:  2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Dönem Sınav Tarih ve Notlarının (Seçmeli Dersler Dahil) eksiksiz girilmesi. (MADDE 22)

Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz. *Görsel Sanatlar dersi için "Ürün Dosyası" notu girilecektir. *Oyun Ve Fiziki Etkinlikler ile Müzik derslerinde mevcut yönetmeliğe göre en az 2 sınav puanı girilmelidir. Bu sınavlardan 2 tanesi yazılı sınav veya uygulama sınavı olabileceği gibi 1 tane yazılı sınav 1 tane de uygulama sınavı olabilir. *Mazeretleri nedeniyle okula gelmeyen öğrencilerin yazılı sınavlarının yapılarak notların okul idaresi ile işbirliği yapılarak girilecektir. *Mazeretsiz olarak yazılı ve uygulamalı sınavlara katılmayan öğrencilere; yazılı ve ders içi etkinlikler bölümlerine G(Girmedi) harfi yazılmalıdır.

Not girişleri 14/01/2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar girilmelidir.   

 2)DERS VE ETKİNLİKLERE KATILIM PUANI VERİLMESİ:  Her dersten mutlaka Ders ve Etkinliklere Katılım Notunun (Seçmeli dersler dahil) verilmesi.  MADDE  (3) Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir.

Not girişleri 14/01/2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar girilmelidir

3) PROJE NOTLARININ GİRİLMESİ (ORTAOKUL) MADDE 22-(2): Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında öğrencilere ders yılında istedikleri ders veya derslerden bireysel ya da grup çalışması şeklinde öğretmen rehberliğinde en az bir proje hazırlatılır. Projeler verildikleri dönemde değerlendirilir. Proje vermeyen öğrencinin proje notu sıfır olarak değerlendirilir.

Not girişleri 14/01/2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar girilmelidir

4)KARNE BİLGİLERİ-ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİNİN GİRİLMESİ:  E-Okul sisteminde bulunan Karne Bilgileri - Öğretmen Görüşünün Şube Rehber Öğretmenlerince mutlaka her öğrenci için girilmesi. MADDE 30 – (2)(a) Öğrencilere, e-Okul sistemindeki bilgiler esas alınarak her dönem sonunda karne verilir. Karnede, öğrencinin derslerdeki başarısı ile sosyal etkinlik çalışmaları ve okula devam durumu gösterilir. İlkokul karnesinde davranış ölçütlerine göre öğrencilerin gelişim düzeylerine de yer verilir.

Girişler 15/01/2019 Salı günü mesai bitimine kadar girilmelidir

6)DAVRANIŞ NOTLARININ GİRİLMESİ:  Davranış notlarının eksiksiz girilmesi ve çizelgelerinin kontrol edilerek imzalanması. MADDE 29 –(1) İlköğretim kurumlarında; ders yılının her döneminde öğrencilerin davranışları, Davranış Puanı Ölçütleri EK-4'te verilen ölçütler kullanılarak...., ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise şube rehber öğretmeni tarafından "(1) Geliştirilmeli", "(2) İyi", "(3) Çok iyi" şeklinde değerlendirilerek e-Okul sistemine işlenir. Daha önce Davranış Notları çizelgeleri kontrol edilerek imzalanıyor ve idareye teslim ediliyor iken yapılan değişiklik ile bu zorunluluk ortadan kalkmıştır. E-okula giriş yapmak yeterlidir.

Girişler 15/01/2019 Salı günü mesai bitimine kadar girilmelidir

 

7)SINIF KİTAPLIĞI OLUŞTURULMASI VE OKUNAN KİTAPLARIN GİRİLMESİ: E-Okul sistemi içerisinde bulunan sınıf kitaplığının oluşturulması ve okunan kitapların girilmesi. (En son 15/01/2019)

 

 8)SOSYAL ETKİNLİKLER BÖLÜMÜNE GİRİŞ YAPILMASI: E-Okul sisteminde bulunan Sosyal Etkinlikler Bölümünün Sınıf/Şube Rehber Öğretmenlerince mutlaka her öğrenci için girilmesi MADDE 7 – (g) (Değişik bent:2.3.2008/26804 RG) Öğrencilerin sosyal etkinlikler kapsamında yapacakları çalışmaları sonuçlandırıp sonuçlandırmadıkları, karnelerin Sosyal Etkinlik bölümüne "TAMAMLADI", "TAMAMLAMADI" şeklinde yazılarak gösterilir. (Sosyal Etkinlik Çalışmaları Yıllık olarak planlanır bu nedenle 2.dönem sonunda tamamladı olarak işaretlenmelidir)

9) ÖĞRETMEN NOT ÇİZELGELERİNİN KONTROL EDİLMESİ: Öğretmen puan çizelgelerinin kontrol edilerek imzalanması. MADDE 26 – (1) ...... imam-hatip ortaokullarında öğretmenler, her ders için öğrencilere verdikleri puanları e-Okul sistemindeki Öğretmen Puan Çizelgesine zamanında işler. Her dönem sona ermeden beş gün önce okul yönetimince, e-Okul sisteminden çıktısı alınan Öğretmen Puan Çizelgesi ilgili öğretmenlerle birlikte kontrol edilerek imzalanır ve okul müdürü tarafından onaylanarak dosyasında saklanır. 

(15/01/2019 Md. Yrd. Metin YAMAN'a )

10) BEP RAPORLARININ HAZIRLANMASI: BEP uygulanan öğrenciler için değerlendirme raporlarının hazırlanması. MADDE 20 – (1) c) Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler için; Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) hazırlanır ve bu öğrencilerin başarıları, bu programda yer alan amaçlara göre değerlendirilir. BEP uygulanan öğrenciler için dönem sonu ilerleme raporunun teslim edilmesi. (Md. Yrd. Metin YAMAN'a )

11)BAŞARI BELGESİ ALACAK ÖĞRENCİLERİN TESPİTİ:  İftihar Belgesi verilecek öğrencilerin tespit edilmesi. MADDE 53 –(c) İftihar Belgesi, ..., ortaokul ve imam-hatip ortaokullarında ise öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulunca verilir. (15/01/2019 Md. Yrd. Metin YAMAN )

12) REHBERLİK DÖNEM SONU RAPORLARININ TESLİMİ: Rehberlik 1. dönem sonu faaliyet raporlarının teslim edilmesi  (Sınıf Öğretmenleri ve Sınıf Rehber Öğretmenleri için (1 Md. Yrd. Metin YAMAN'a )

13) SOSYAL KULÜP DÖNEM SONU RAPORLARININ TESLİMİ: Sosyal kulüp 1. dönem sonu faaliyet raporlarının teslim edilmesi (Sosyal kulübü olan öğretmenler için

En geç Md. Yrd. Metin YAMAN'a )

16) KARNELERİN MÜHÜRLENMESİ: Karnelerin ortasına okul mührünün basılması, imzalanarak idareci onayı için idareye teslim edilmesi.(En geç 17/01/2019 Müdür Yrd. Metin YAMAN'a)

Not: Öğretmen nöbet defterinde imzası bulunmayan öğretmenlerin nöbetleri bulunan günleri İmzalaması, Sınıf ders defterlerinde eksik konu ya da imzaların tamamlanması, Öğrencilerden e-okulda dosya bilgileri eksik ya da yanlışlıklar var ise sınıf öğretmenleri tarafından doğru bir şekilde düzeltilerek en geç 18/01/2019 tarihine kadar tamamlanması.

Bu yazı ilgililere duyuru niteliğindedir.

07/01/2019

Sadi BAHAR

Okul Müdürü

 

meb_iys_dosyalar/05/06/758791/dosyalar/2019_01/06191959_TEBYHO_2019_1.DYNEM_YAPILMASI_GEREKEN_IYLER.docx