Bilinçli davranış geliştirme projesi

Bilinçli davranış geliştirme projesi

06.01.2020 153

Öğrencilerin ergenlik dönemine girmeleri nedeniyle olumsuz tutum ve davranışlar da bulunmaları kaçınılmaz olmaktadır. Bu durum eğitimin kalitesini düşürmesine ve öğretmenlerimizin daha verimli ders işlemelerini engellemektedir. Bu nedenle bu olumsuz durumu olumlu hale getirmek için okulumuzda 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren Okul Müdürümüz Kadir DEREBAŞI tarafından uygulamaya konan "Öğrencilerde Bilinçli Davranış Geliştirme Projesi" ni uygulamaya başladık.

Bu proje, öğrencilerin, öğretmenlerini sessiz ve ders malzemeleri hazır beklemelerini, ders zili çaldıktan sonra sınıfa geç gelinmemesini, sınıfta söz hakkı isteyerek konuşmayı ve dersin iyi dinlenmesini, sınıfların temiz ve düzenli olmasını, kılık kıyafet durumlarının okul kurallarına uygun olarak okulda bulunma alışkanlıklarını geliştirmeyi ve devamlılığını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu amaçları gerçekleştirmek için öğretmenlere dağıtılan davranış kartları kart toplama kutusuna davranışı yapan öğrenci tarafından koyulur. Bu kartlar bir hafta boyunca derslere giren tüm öğretmenler tarafından değerlendirilir. Puanlama sonuçları pazartesi günü törende açıklanır. Puanlama sonucu kazanan öğrencilere belirli hediyele verilecektir.

 

Bu yarışma sayesinde öğretmenler daha rahat ve huzurlu bir ortamda ders anlatacakları ve ders verimin artacağı tahmin edilmektedir

Öğrenciler de ise olumlu davranış sergileme konusunda daha istekli ve birbirlerinin hatalarını gidermeleri teşvik edilecektir.

Bu uygulamanın devamlılığı sayesinde öğrencilerde olumlu davranış değişiklikleri yaşanması beklenmektedir.

06-01-202006-01-202006-01-202006-01-2020